"לאהוב זו תמימות נצחית
והתמימות היחידה היא לא להגות..." [1]
פסואה, פסואה... איך משורר מצליח, רק בשתי שורות שיר, לבטא דבר מה שפילוסופים ופסיכואנליטיקאים כותבים עליו ספרים על גבי ספרים על גבי ספרים.
כך יכול משורר, במילים פשוטות, לא גבוהות, לא מתנשאות, לנסח עובדת-קיום אשר החוק אינו יכול לערוב לה [גם אם קיומו של החוק מאפשר אותה], כי במקומה של התמימות [אשר כאן ממוקמת כפאסיבית, בלתי משתנה, אף מספקת] יש למקם את הדיבור, אך לא דיבור בעל מובן ומשמעות – הדגש של פסואה הוא "הגייה", איך להגות דבר. ההגייה, אם ננתק אותה לרגע מן הציווי-הבלשני [איך להגות "נכון"], היא תמיד פרטנית ומשתנה בין מקום למקום, גם בין דוברי אותה השפה. ההגייה למעשה קשורה בביטוי, ואינה נכללת באלפבית באופן מובהק. היא קשורה בסגנון, אף יותר מאשר בפונטיקה [במיוחד אם נסכים לכך שהמשורר עושה שימוש אחר בהגייה]. במילים אחרות, מדובר על להפוך את האהבה כתמימות נצחית לכדי הגייה, לכדי דיבור אשר אינו מילוני.
"הקול אינו מגביל עצמו לכדי תגובה למה שנאמר; הוא גם יכול להיות 'הגורם לכך' [answer for]. הקול יכול לענות למה שנאמר רק אם יש אינקורפורציה של ריקנות באחר הגדול; אני מזהה עצמי עם האחר הגדול כאשר אני מדבר, והקול שלי כך מזהה עצמו עם הריקנות באחר הגדול ללא ערובה [guarantee]. על מנת שהקול 'ייתן את הדין' [answer for] בנוגע למה שנאמר ומה שהוא אומר, עליו להיות מוטמע [incorporated] כ'אחרות [otherness] של מה שנאמר', אשר היא מעבר למסומן שנמסר ונשמע." [2]
----
[1]
מתוך פרננדו פסואה, "שער שלישי: משירי אלברטו קאיירו, מתוך: "שומר העדרים", ב", בספר "כל חלומות העולם" בהוצאת כרמל.
[2]
תרגום שלי מתוך "The Object Voice", מאת Rose-Paule Vinciguerra, ב-Psychoanalytical Notebooks מס' 20.
התמונה מתוך:
"The Annunciation to Saint Anne" by Bernhard Strigel (1506)
קצרצר לבוקר יום ראשון עם אספרסו ארוך ומתובל. בין עבודת הדוקטורט לבין קריאה בפסואה, לפעמים מוצאים פנינים קטנות ויקרות ערך הדוחפות לכתיבה.
הנגשת אתר האינטרנט שלנו לאוכלוסיות עם מוגבלויות הינה חשובה עבורנו, ולכן התקנו רכיב נגישות ייעודי באתר זה בכדי לאפשר לכלל האוכלוסיה לגלוש באתר.
למרות מאמצנו הרבים להנגיש את כלל האתר שלנו, יתכן ולחלק מהגולשים גלישה באתר זה לא תהיה אופטימלית. נשמח אם תצרו עימנו קשר במקרה זה.
רכיב נגישות מתקדם זה נבנה למערכת וורדפרס (Wordpress), על-ידי Webion - בניית אתרים.
ניתן להוריד רכיב נגישות זה בחינם באתרנו, ומומלץ להשתמש בו בתהליך בניית אתרים לעסקים.